Ho Chi Min stad dag 3
Door: Glenn1Marianne2
Blijf op de hoogte en volg Glenn & Marianne
20 April 2012 | Nederland, Papendrecht
Om 08.30 uur vertrokken voor de hoogtepunten van Ho Chi Min stad, dat werd een enorme teleurstelling.
Eerst bezochten we het oorlogsmuseum, de vliegtuigen etc waren indrukwekkend, ook bezochten we de speciale cellen waar de gevangenen werden gehouden en gemarteld.
Op de muur stond voluit geschreven hoe ze werden gemarteld nou ik zal jullie de details besparen, verder waren er heeeel veel martelwerktuigen en gruwelijke foto's hoorden we van de anderen wij waren ondertussen al afgehaakt, ik hoef dat niet te zien.
Toen gingen we naar een paar (volgens de gids) mooie gebouwen, die waren wel aardig, toen naar de markt die hadden wij zelf ook al bezocht.
Op de markt alleen mondmaskers gekocht zie foto.
Toen gaan lunchen er was een uitgebreid buffet, vanavond maar geen warm eten.
Al met al skippen we de verdere city tours want we exploren zelf veel meer dan ze ons laten zien.
Daarna hadden wij de middag vrij de rest ging naar de chi chi tunnels, wij bedankten voor de eer.
Even een powernap gedaan, en mijn knie gekoelt die word steeds slechter.
Daarna had glenn zijn mopperminuutje en gingen we weer op pad.
Bij de franse bakker gegeten: tous les jours, ook weleens lekker om gewoon een broodje te nuttigen.
We aten uitgebreid voor € 5.00 samen incl. drinken.
Onderweg een voet+ beenmassage genomen, de handjes van die dame waren zo venijnig dat ik er niet gek van op zal kijken dat ik morgen een paar blauwe plekken heb.
Maar ik dacht wie weet word mijn knie er wat beter van want die is naadje.
Vanavond maar een zak ijs vragen om hem te koelen.
Tijdens het exploren zagen we hele schattige hondjes, zie foto.
Morgen gaan we verder naar het noorden en dat is fijn die stink stad hebben we nu wel gezien.
Vandaag ook even de was laten doen 32 stukken voor € 9.75.
Dus morgen weer alles fris in de koffer.
Vanavond nog even in de lobby wat drinken en dan gaan we vast de koffer inpakken, morgen moeten we om 07.00 uur in de bus zitten.
Ons reisgezelschap is niet je van het, gelukkig hebben we elkaar.
Het varieert van heel arrogante jongere mensen tot bejaarden, maar goed sommige mensen kunnen we het wel mee vinden.
Dit was het weer voor vandaag, ik weet niet of ik de komende dagen ook internet heb.
Nog even aanvullende informatie betreffende de hondjes eerder op de foto's we vragen ons steeds af of ze gezelschap zijn of dat ze straks op het menu staan, want ze worden volop gegeten. :-(
Liefs xxx