Ninh Binh
Door: Glenn1Marianne2
Blijf op de hoogte en volg Glenn & Marianne
28 April 2012 | Nederland, Papendrecht
twee slopende dagen achter de rug.
Vanuit Hoi An zijn we eerst naar een marmerfabriek gegaan om daar te kijken hoe de beelden werden gemaakt.
Toen weer in de bus om verder te gaan hue, daar hebben we bij Ushi geluncht, deze dame had heel handig gebruik gemaakt van de bekendheid van wendy van dijk.
Verder naar de drakenboot om over de parfum rivier te varen, nou ik weet niet welke parfum het naar genoemt is maar het stonk ongelofelijk, leek wel rioolparfum.
De boot bracht ons bij een pagode/tempel uit 1603 daar het complex rond gelopen maar het was gwoon veel te warm dat we snel afhaakten.
Toen naar de verboden keizerlijke stad, een enorm complex met heel veel historie maar na heel veel daar rond gelopen te hebben hadden we wel genoeg van al die ouwe meuk, geintje.
Weer als makke schapen in de bus op weg naar de nachttrein, die kwam slechts 5 kwartier te laat maar dat is hier heel gewoon je mag zelfs blij zijn als ie komt.
Snel ingestapt toenhij kwam, we sliepen weer samen met anton en henny, dat was ons goed bvallen vorige keer en hun ook dus hadden we het weer zo geregeld.
Na bekomen te zijn van de schrik....we hadden een eerste klas slaapcoupe nou daar waren we heel erg blij mee ;-( nog nooit zulke vieze voozieningen gezien, volgens mij is het hier in de gevangenis beter, ik zal jullie de details besparen maar de buren stikten van de vlooien.
maar een pilletje ingenomen om te slapen, want 13 uur geconfronteerd worden met zoveel viezighed was me te veel.
Bijna niet gedronken of gegeten om maar niet naar het toilet te hoeven.
Om 06.00 uur kwam de trein aan in Hanoi.
daar in de bus gestapt op weg naar halong bay, daar begonnen we aan onze cruise.
Onderweg een gehandicapte werkplaats bezocht, waar je uiteraard van alles kon kopen.
Om 12 uur bij de cruise boot, met kleine bootjes werden we er naar toe gebracht, we hadden een buitenhut met eigen wc en douche heel luxe alleen besloeg de ruimte in totaal ongeveer 3x3 meter.
Toen onze koffers werden gebracht moesten we even bedenken hoe we die binnen zouden krijgen.
na een frisse douche geluncht en weggevaren, het was bijzonder mooi, we voeren tussen de karstrotsen, hele grillige vormen.
"s middags kon je een grot bezoeken maar ik ben afgehaakt en lekker aan boord gebleven.
heerlijk tijdens het varen op het bovendek gehangen.
iedereen ging zwaar aan de borrel maar wij hebben vroeg onze kooi opgezocht en dat was maar goed ook na twee uur geslapen te hebben werden we wakker van de bemanning die naast ons sliep, pffff om half vier ging daar de eerste wekker en om kwart voor vijf de tweede, van slapen was toen al geen sprake meer.
"s morgens nog met kleine bootjes ondr de rotsen door gevaren daar zagen we ook nog heel veel apen.
terug op de grote boot werden we constant belaagd door verkopers die je aandacht probeerden te trekken.
na de lunch ons weer in de bus gehesen om naar ninh Binh te gaan, een ritje van 6 uur.
Onderweg was er nog een fietstocht van anderhalf uur maar wij bedankten voor de eer, heerlijk in een mooi restaurant in de tuin gezeten tot iedereen terug was.
Toen naar het hotel daar vielen we om van verbazing we hadden een vip suite, echt te mooi en dat helaas maar voor 1 nacht zonde om je ogen dichte te doen.
Morgen slapen we bij mensen thuis dus later meer hierover.
liefs xxx
28 April 2012 - 19:25
Kris:
Hoi mam,
Veel mooie foto's weer zeg, dat is nog eens een bijzonder uitzicht tijdens het varen. Daar zijn onze boottochten in de biesbosch echt helemaal niets bij!
Lekker om een nachtje even bij te komen in de VIP-suite. Ziet er prachtig uit. Blijf lekker genieten van al het moois om je heen. Hoop dat je 'gastgezin' leuk is!
Xx -
28 April 2012 - 19:27
Kris:
Trouwens...je moet die camera af en toe maar eens uit de handen van Glenno trekken om hem toch ook maar op de foto te zetten ;)
Heel veel plezier jullie!! -
29 April 2012 - 11:20
Petra Troost:
Het was weer een leuk verslag. Het is wel van het ene uiterste in het andere met de voorzieningen. Mooie foto`s van de rotsen, en een leuk videofilmpje. Tot het volgende verslag.